32 hónap vendégprofesszorként Okinawa szigetén

Okinawa Mi Amor

American Village

2010. január 12. - zkorsos

Okinawa egyik jellegzetes, és a külföldiek számára Naha után talán legreklámozottabb része a Kadena amerikai légierőbázis mellett fekvő Mihama American Village (Chatan). Ez nem más, mint egy nagy shopping center, rengeteg divatbolttal, étteremmel, szórakozási lehetőséggel, az egész nagyjából amerikai mintára, és természetesen rengeteg eredeti amerikai márkával (Starbucks, MacDonalds, A&W, Yogurtland, Blue Seal, Tony Roma’s, etc.). Számomra kezdettől fogva nem volt túl vonzó, én Okinawára nem az amerikaiak miatt jöttem, sőt az amerikai katonai jelenlét engem kifejezetten irritál; de be kell vallanom, tegnapi látogatásunk ebben a városrészben kellemes élmény volt. Meglepett, hogy a várakozással ellentétben nem a felnyírt hajú, izompacsirta amerikai katonák uralták a terepet, hanem rengeteg divatosan öltözködő japán fiatal, párocskák néha extravagáns viseletben, és sok fiatal család kisgyerekkel, szemmel láthatóan élvezve és magukénak tudva ezt a nagy részében mégiscsak importált világot.

Miután megcsodáltuk az óriáskereket, jól belekóstoltunk a Yogurtland fincsi és állítólag egészséges, nem hizlaló fagyikölteményeibe, körbesétáltunk a boltokban, a Dragon Palace rémségesen zajos, csiricsáré szórakoztató pavilonjában (ahol Réziék a nagyon menő „purikura” játékkal lefotózták, kidekorálták és matricára nyomtatták magukat), majd kiballagtunk a „Sunset Beach”-re, ahol gyönyörűséges naplementében volt részünk. Végül a napot, stílusosan, az A&W amerikai gyorsétteremben fejeztük be.

Az egész kirándulást Poomnak, az egyetemen tengerikígyókkal foglalkozó thai PhD-hallgatónak köszönhettük.

A bejegyzés trackback címe:

https://okinawa.blog.hu/api/trackback/id/tr575538484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

142513 2010.01.17. 02:06:17

amerikai nap :) nagyon szép a blog! :)
süti beállítások módosítása