32 hónap vendégprofesszorként Okinawa szigetén

Okinawa Mi Amor

Húsvét

2010. április 06. - zkorsos

Eljött a Húsvét, Jézus Krisztus feltámadásának ünnepe. Itt Japánban - lévén keresztény ünnep - nem tartják, nincs munkaszünet se hétfőn. A picike magyar "közösség" Okinawán, akik egymásra bukkantunk (négy ember - eddig - összesen), Heni jóvoltából sonkával, házilag sütött kenyérrel, főtt tojással ünnepeltük vasárnap délután. Kinn az eső zuhogott, nem nagyon emlékeztetett semmi a Húsvétra, de mi jól éreztük magunkat...

A hatalmas húsvéti sonka Heniéknél, nagyon finom volt!Teodóra, Henrietta és Nadia

Dezső, a nyúl

 

Hazafelé még "nyuszizás" is volt, Hunor egy helyes fekete, talált nyulat tart a munkahelyén.

 

 

 

 

Másnap, hétfőn, gondoltam meghívom egy kis maradék sonkázásra az egyetemi kollégákat, s délután négykor - nagy laborköltözködés, rámolás után - egy picike buffet-tel vendégeltem meg őket. Hozzá némi információt is adtam a Húsvét lényegéről, - hadd tanuljanak :-)  !Húsvéti tál a laborban (a sonka közepén majonéz és wasabi: összekeverve már egészen olyan, mint a majonézes torma!)

A Húsvétot megelőző hét igazi ünnepe számomra az volt, hogy meghoszabbították a szerződésemet még egy évvel itt Okinawán! Szóval maradok, a jelenlegi helyzet szerint legalább 2011. március 31-ig.

A bejegyzés trackback címe:

https://okinawa.blog.hu/api/trackback/id/tr905538499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rézi 2010.04.11. 12:23:35

Hogy én mennyire szeretnék egy nyulat! :) Kértem is húsvétra, de sajnos nem kaptam... :( Mama szerint nem tudnánk hol tartani. Későleg is boldog húsvétot! :)
süti beállítások módosítása