32 hónap vendégprofesszorként Okinawa szigetén

Okinawa Mi Amor

Futenma-barlang

2010. június 07. - zkorsos

Kevesen tudják, és még kevesebben látták, hogy a Futenma templom alatt egy szép cseppkőbarlang húzódik, amely maga is kegyhely. Külön kérésre a templom kedves szolgái, nővérek vagy barátok, szívesen beengednek a barlangba.

A Futenma Templom (kegyhely, shrine) körülbelül 500 éve épült, Sho Kinpuku király uralkodása alatt. Az Okinawai Csata során mint megannyi más műemlék, elpusztult ez is, de szépen újjáépítették, és manapság az egyik legnépszerűbb kegyhely Okinawán, amit könnyen felfedezhető fekvése miatt a külföldiek (amerikai katonák) is gyakran látogatnak.

A barlang bejárata A barlanghoz vezető folyosón kis kiállítás van.

A templom alatt, nem túl mélyen található a kis cseppkőbarlang, amely a látogatók kedvéért alkalmanként szépen ki van világítva. Az eredeti régi shinto oltár is megtekinthető. A látogatható részében mintegy 50 méter hosszú barlang vége megint a szabadba nyílik, tekintve hogy az egész templom egy kisebb mészkőmagaslaton fekszik.

Minden évben június 30-án, az esős évszak végének megünneplésére ezt a hátsó rácsos kaput is kinyitják, így a látogatók végigmehetnek a barlangon.

Mi természetesen ikerszelvényeseket és más barlangi állatokat mentünk keresni, de sajnos a közönséges, kívülről beesett fajokon kívül semmi mást nem találtunk. Valószínűleg a barlang már túlzottan zavart és szabad az összeköttetése a felszínnel, ezért az eredeti állatvilág már eltűnhetett belőle.

A bejegyzés trackback címe:

https://okinawa.blog.hu/api/trackback/id/tr365538503

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dorc 2010.06.15. 13:16:11

Gyönyörű,csodálatos!Kissé irigyellek....de azért sok sikert ott a távolban!:)
süti beállítások módosítása