32 hónap vendégprofesszorként Okinawa szigetén

Okinawa Mi Amor

Földrengés

2010. január 16. - zkorsos

Bár nem akkora, mint Haitin - szerencsére -, de tegnap este nálunk, Okinawán is volt földrengés! Épp az egyetemen voltam késő este, a 7-ik emeleten, amikor el kezdett lengeni az épület, rázkódtak az ablakok, asztalok, több hullámban is érezhető volt a rengés, kb fél percig. Amikor hazamentem, a család mondta, hogy otthon is érezték, pedig a szalagház földszintjén lakunk.

A Japan Meteorological Agency honlapja szerint (ahol az időjárás-jelentés mellett a tájfunok előrejelzését, cunamit, miegymást lehet nézegetni), nem túl erős, 3-as szeizmikus intenzitású rengés volt este 20.13-kor. Epicentruma Okinawától nyugatra, a Kerama-szigeteknél volt, de 3-as erősséget mértek az okinawai Uruma városánál is, tőlünk északra. Pont arra jártunk délben kirándulni...

A bejegyzés trackback címe:

https://okinawa.blog.hu/api/trackback/id/tr345538487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

142513 2010.01.17. 02:05:17

azért az ijesztő volt :)
süti beállítások módosítása