32 hónap vendégprofesszorként Okinawa szigetén

Okinawa Mi Amor

Katsuren vár

2012. február 13. - zkorsos

A Katsuren vár Okinawa sziget keleti részén, a Katsuren-félszigeten magasodik, gyönyörű kilátással a Csendes-óceánra. A vár a Katsuren földesurak birtokában volt, de a tizedik uralkodó, Amawari, valójában egyszerű származásából küzdötte föl magát aji-vá. Ő volt a vár utolsó földesura, közvetlenül az egységes Riukiu Királyság megalakulása idején élt, és végzetét nagyra vágyása okozta. Az életéről szóló legenda szerint riválisa, Gosamaru életére tört, és a Shuri kastélyt is kiszemelte, hogy meghódítsa.


Az 1458-ban lerombolt, majd 1999-re gyönyörűen újjáépített Katsuren vár az UNESCO Kulturális Világörökség része. Kiteljesítése még ma is folyik, mert kisebb földrengések időről-időre károsítják a falait.

Csodálatos kilátás Földrengés után leomlott mészkőfal számozott darabjai, helyreállítás előtt

Kék kövirigó (Monticola solitarius)

A négyszintes vár második teraszán állt a 17 méter Egy utaki a legfelső szintenszéles, négyzet alakú palota. A falait tartó faoszlopok mészkő alapzatai ma is láthatók. A palota tetőzete zsindely lehetett, bár egy részét jellegzetes égetett cserép is boríthatta. A vár többi szintjén számos kegyhely (utaki) is megőrződött, sőt egy korabeli gyermekcsontvázat is találtak az egyik fal mellé temetve. A második szinten egy kis természetes mészkőbarlang is van, amely menedékhelyül szolgálhatott a váratlan támadások esetén.

A palota maradványai

A bejegyzés trackback címe:

https://okinawa.blog.hu/api/trackback/id/tr195538572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása